Landingspagina test

Geurmarketing. Wanneer start jij?

Geuren brengen ons onbewust in verband met een herinnering uit het verleden met bijbehorende emotie. Met geurmarketing kun je je merk koppelen aan een bepaalde geur. Bij het ruiken van de geur roept het direct de associatie naar je merk op. Daarnaast kun je gedrag beïnvloeden met geur.

Met de juiste geur kun je de winkeltijd verlengen, koopintentie verhogen en de stemming positief ondersteunen.

De retailbranche is zich steeds bewuster van de voordelen van de kracht van geur en dus geurmarketing. Je kunt met de juiste geur namelijk de winkeltijd verlengen, koopintentie verhogen en de stemming positief ondersteunen. Ook in de reguliere bedrijfsvoering heeft scent-marketing nut. Bepaalde geuren werken namelijk prestatie verhogend en verbeteren het algemeen welbevinden. Zo kun je negatieve emoties en angst dempen. Een uitkomst voor de zorg en medische wereld. Het is een krachtig middel, waar desondanks nog weinig gebruik van wordt gemaakt. Sense to Connect is specialist in het componeren van geuren om gewenst gedrag te bereiken. Kijk bij onze geurcomposities of neem contact op voor een afspraak. We vertellen er graag meer over.

 

De kracht van geur. Een voorbeeld.

Hoe werkt geurbeleving concreet? Denk bijvoorbeeld aan de geur van appeltaart. Dat roept gelijk een herinnering op. De één denkt aan de gemoedelijke keuken van oma en krijg een gevoel van geborgenheid. De ander aan zijn 8ste verjaardag. Dat maakt blij en vrolijk. In beide gevallen roept het een herinnering aan een geur uit het verleden een positief gevoel op in het heden. Dit gebeurt onbewust. Deze geurperceptie is persoonsgebonden en momentafhankelijk. Het ruiken van de appeltaart zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld trek krijgt in eten, het verhoogt het geluksgevoel en laat je ontspannen. Het maakt je ontvankelijk voor hetgeen je ziet of doet. Niet voor niets raden veel makelaars aan om een taart te bakken voordat er een bezichtiging plaatsvindt voor de verkoop van je woning.